Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k (sütik) használatát. További információk

Öntöttvas edények

Az öntöttvas edények régóta népszerűek a konyhában kivételes hőtartó képességük és tartósságuk miatt. Történetük az ókori Kínáig nyúlik vissza, és mára világszerte elterjedtek. Ma már a modern technológiák és hagyományos kézműves módszerek kombinációjával készülnek, így kiváló főzési élményt és tartósságot biztosítanak.
Rendezés:

Zománcozott öntöttvas bogrács 3 literes

(1)
9.980 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Casserolle LÁBAS indukciós 3.85 liter

(1)
11.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Öntöttvas lábas 3.7liter 24cm

(10)
15.990 Ft 13.390 Ft
2.600 Ft 16%
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott öntöttvas bogrács 4 literes

(2)
13.490 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott öntöttvas lábas 2.2liter (20cm)

(3)
17.980 Ft 16.490 Ft
1.490 Ft 8%
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Öntöttvas bogrács 13 literes

(1)
16.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott öntöttvas wok 37 cm

18.890 Ft 17.999 Ft
891 Ft 5%
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Öntöttvas bogrács-lábas+fedő 5.5 liter

(3)
18.500 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott öntöttvas lábas 2.5 liter(22cm)

(3)
18.890 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Öntöttvas serpenyő fedővel 26,5 cm

(2)
20.990 Ft 18.890 Ft
2.100 Ft 10%
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott öntöttvas lábas 25 cm

19.890 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Öntöttvas 2in1 lábas, szeletsütő fedővel 26 cm

(1)
20.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Öntöttvas lábas 7liter 30cm

(1)
23.980 Ft 21.998 Ft
1.982 Ft 8%
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Öntöttvas lábas 4.5 liter 26cm

(4)
22.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Kúpos öntöttvas kacsasütő

(1)
27.790 Ft 23.890 Ft
3.900 Ft 14%
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott öntöttvas lábas 4.2liter (26cm)

(6)
25.990 Ft 23.999 Ft
1.991 Ft 8%
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott öntöttvas lábas 4liter (24CM)

(11)
24.890 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

​Zománcozott öntöttvas lábas 4 literes (24cm)

(4)
24.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Öntöttvas bogrács-lábas+fedő 7.2 liter

26.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott öntöttvas lábas 6.5 liter (28cm)

(5)
30.990 Ft 26.999 Ft
3.991 Ft 13%
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Öntöttvas lábas 8 liter 32cm

28.890 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Kúpos piros zománcozott öntöttvas kacsasütő

(1)
29.890 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott öntöttvas sütőtál 6.7 liter

32.890 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

​Zománcozott öntöttvas lábas 7 literes (28 cm)

(8)
33.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Öntöttvas lábas 10 liter 34cm

36.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott öntöttvas serpenyő fedővel 5 liter (40cm)

(1)
37.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Ezek az öntöttvasból készült  edények nélkülözhetetlenek a mindennapi főzéshez, és generációkon át hűen szolgálnak.

Az öntöttvas edények előnyei

Ezek az edények számos előnnyel rendelkeznek, amelyek ideálissá teszik őket a mindennapi főzéshez:

  • Hőtartó képesség: Kiválóan tartják a hőt, így egyenletesen lehet bennük főzni.

  • Egyenletes hőeloszlás: Az anyag tulajdonságaiból adódóan a hő egyenletesen oszlik el az edény teljes felületén, ez megakadályozza, hogy forró pontok alakuljanak ki, és leégjen az étel.

  • Tartósság és hosszú élettartam: Az öntöttvas rendkívül tartós és ellenálló, így megfelelő karbantartás mellett akár generációkon át használható.

  • Sokoldalúság: Sokféle főzési technikához használhatók, beleértve a sütést, pirítást, párolást és lassú főzést.

Számos előnyei miatt az öntöttvas edények szinte nélkülözhetetlenek minden konyhából.

Típusok

Az edények különböző típusokban és formákban érhetők el, és mindegyik specifikus felhasználási célokra lett tervezve:

  • Serpenyők: Ideálisak sütéshez, pirításhoz és serpenyős ételek készítéséhez. Kiválóan tartják a hőt és egyenletesen sütnek.

  • Lábasok: Nagyszerűek lassú főzéshez, pörköltekhez és levesekhez. Az egyenletes hőeloszlás biztosítja az alapos főzést.

  • Dutch oven-ek (holland sütők): Sokoldalú edények, amelyek alkalmasak sütéshez, főzéshez és pároláshoz. Zárt fedelük segít megőrizni a nedvességet és az ízeket.

Rendszeres tisztítás

Az öntöttvas edények hosszú élettartamának megőrzése érdekében fontos a megfelelő  tisztítás. Az első használat előtt az edényeket fel kell készíteni a használatra. 

Egy vékony réteg zsiradékot vigyünk fel, majd hőkezeljük, hogy a védőréteg kialakuljon. Mindennapi tisztításkor meleg vízzel és egy puha kefével mossuk el az edényt, kerüljük a szappan használatát, mert az eltávolíthatja a védőréteget. Szárítás után vékonyan kenjük be olajjal az edényt, hogy megelőzzük a rozsdásodást és megőrizzük a tapadásmentes felületet.

Főzési tippek

Az edények sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy különféle főzési technikákhoz alkalmazzuk őket. Használhatók különböző tűzhelyeken, mint gáz, elektromos és indukciós főzőlapok, valamint sütőben is. Főzéskor melegítsük elő az edényt, hogy egyenletesen oszoljon el a hő. 

Az öntöttvas serpenyők ideálisak húsok, zöldségek pirítására, míg a lábasok és holland sütők lassú főzéshez, pörköltekhez és levesekhez tökéletesek. Főzés után hagyjuk az edényt kihűlni, mielőtt megtisztítanánk.

Használat közben:

Ne aggódj, teljesen normális, hogy az öntöttvas edényed nem fog úgy kinézni, mint újkorában. Ha feketedik, az rendben van, de ha rozsda jelenik meg rajta, az már probléma. Ennek elkerüléséhez a következőkre lesz szükséged: papírtörlő, növényi olaj, puha sörtéjű kefe vagy szivacs, víz, tengeri só vagy durva só.

Amíg az edény még meleg, távolíts el minden ételmaradékot, és töröld át alaposan papírtörlővel. A rátapadt vagy odaégett maradékokat durva sóval és papírtörlővel távolíthatod el. A só segít fellazítani a lerakódásokat anélkül, hogy megsértené az edény felületét. Használhatsz egy kis meleg vizet is, majd még több meleg vízzel és egy puha sörtéjű kefével tisztítsd meg az edényt, de szivacsot is használhatsz.

Ügyelj arra, hogy ne használj hideg vizet, és ha lehet, kerüld a mosogatószert. Ha mégis szükséges, csak minimális mennyiséget használj, és alaposan öblítsd ki az edényt. A legjobb azonban, ha teljesen elfelejted a mosószert az öntöttvas edény esetében. Ha valami nagyon odaégett, próbáld meg vizet forralni benne, majd ismét átdörzsölni durva sóval.