Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k (sütik) használatát. További információk

Halfőzők

Rendezés:

Rozsdamentes halfőző bogrács 8.5 liter

9.890 Ft 7.999 Ft
1.891 Ft 19%
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott halfőző 6 literes

(1)
8.190 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott halfőző 8 liter

(2)
9.290 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott halfőző 10 liter

(1)
10.490 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott halfőző bogrács 14 liter

10.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott halfőző 13 liter

11.390 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Bonyhádi zománcozott halfőző bogrács 8liter

11.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott halfőző 16 liter

(2)
12.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Bonyhádi zománcozott halfőző bogrács 14liter

13.790 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott halfőző 20 liter

13.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott halfőző 25 liter

(1)
15.890 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott halfőző 30 liter

16.590 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Zománcozott halfőző 40 liter

17.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

30 literes halfőző+150cm állvány szett

27.690 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

40 literes halfőző+150cm állvány szett

29.890 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Rozsdamentes halfőző (1.25mm) 6 liter

29.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Rozsdamentes halfőző (1.25mm) 8 liter

33.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Rozsdamentes halfőző (1.25mm) 10 liter

(1)
35.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Rozsdamentes halfőző (1.25mm) 13 liter

44.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Rozsdamentes halfőző (1.25mm) 16 liter

48.900 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Rozsdamentes halfőző (1.25mm) 20 liter

66.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Rozsdamentes halfőző (1.25mm) 25 liter

68.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Rozsdamentes halfőző (1.25mm) 30 liter

77.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Rozsdamentes halfőző (1.25mm) 40 liter

88.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 25.

Halfőző bogrács

A bográcsban főzés ősi magyar hagyomány, amely évszázadok óta jelen van a magyar gasztronómiában. A halfőző bogrács különleges helyet foglal el ebben a tradícióban, mivel kifejezetten a halételek, különösen a híres magyar halászlé elkészítésére szolgál. De mi is az, ami ezt a bográcstípust olyan különlegessé teszi?

A halfőző bogrács története szorosan kapcsolódik a magyar halászati hagyományokhoz és a Duna, valamint a Tisza folyók mentén élő közösségek életéhez. A bográcsban történő halétel készítés hagyománya valószínűleg a középkorra vezethető vissza, amikor a halászok és a vízparti falvak lakói egyszerű, de tápláló ételeket készítettek a frissen fogott halból.

A halfőző bogrács legfőbb jellegzetessége a formája

Az edény kialakítása speciálisan a halételek készítésére van optimalizálva. Ellentétben az egyszerű bográcsokkal, a halfőző bogrács szélesebb és laposabb. Ez lehetővé teszi, hogy a hal egyenletesen elhelyezkedjen a bográcsban, és könnyen megfordítható legyen anélkül, hogy összetörne. Az alacsonyabb falak és a nagyobb átmérő hozzájárulnak az alaplé és a hal jobb keveredéséhez, ami az ízek harmonikus összeérését eredményezi. Akár profi szakács, akár amatőr főzőmester vagy, a halfőző bogrács minden bizonnyal értékes kiegészítője lesz a konyhádnak, használata hozzájárul a hagyományok ápolásához és a közösségi élmények megteremtéséhez.

A hagyományos magyar halászlé készítésekor többféle halat használnak, hogy gazdag és összetett ízt érjenek el.
 

Ezek a leggyakrabban használt halak:

  1. Ponty (Cyprinus carpio): A ponty a leggyakoribb és legfontosabb hal a magyar halászlében. Húsának állaga és íze kiválóan alkalmas a halászlé készítéséhez. A ponty fejét és farok részét gyakran használják az alaplé készítéséhez, míg a törzset felkockázva a levesbe teszik.
     
  2. Harcsa (Silurus glanis): A harcsa húsa fehér és szilárd, ami kiválóan illik a halászléhez. Gyakran használják kiegészítő halként, hogy gazdagítsa az ízvilágot.
     
  3. Keszeg (Abramis brama): A keszeg húsa szintén gyakran kerül a halászlébe, bár a kisebb méretű példányokat inkább az alaplé készítéséhez használják. A keszeg intenzív ízt ad a levesnek.
     
  4. Süllő (Sander lucioperca): A süllő fehér, szilárd húsa miatt szintén népszerű választás. Bár ritkábban használják, mint a pontyot vagy a harcsát, mégis kiválóan gazdagítja a leves ízét.
     
  5. Kecsege (Acipenser ruthenus): A kecsege, egy ősi halfaj, amely szintén helyet talál a halászlében. Húsa különleges ízt ad a levesnek, bár ritkábban használják, mint a pontyot vagy a harcsát.
     
  6. Busa (Hypophthalmichthys molitrix): A busa nagy mérete miatt népszerű választás a halászléhez. Húsa viszonylag zsíros, ami gazdagabbá teszi az ételt.
     

Praktikus tippek a halfőző bogrács használatához

  • Tisztítás: A zománcozott bográcsok tisztítása egyszerűbb, mint a hagyományos vasból készült bográcsoké. Elég, ha meleg vízzel és enyhe mosogatószerrel elmosogatjuk.
     
  • Tárolás: Fontos, hogy a bográcsot száraz helyen tároljuk, hogy elkerüljük a rozsdásodást. A zománcozott felületek védelme érdekében kerüljük az éles tárgyak használatát a bogrács belsejében.
     
  • Főzési technikák: A halfőző bográcsban való főzés során ügyeljünk arra, hogy a halat csak enyhén keverjük, hogy megőrizzük az ételek integritását és textúráját.