Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k (sütik) használatát. További információk

Káposztafőző cserépedény 8literes

14.890 Ft
13.890 Ft (10.937 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 1.000 Ft 7%

Utánvétel 3000 Ft feletti vásárlási kosárértéktől!
Megbízható magyar bolt!
Gyors kiszállítás, hatalmas raktárkészlet.


Gyakran ismételt kérdések
IDE kattintva.

Menny.:db

Mázas cserépedény

Kívül-belül mázas cserépedény.

1.osztályú termék.

Térfogata: 8 liter

Magassága fedővel 25.4 cm/ Edény magassága 21 cm.

Szélessége fülekkel 31.7 cm / Edény átmérője 25.6cm.

A termék hirtelen hőingadozás hatásár megrepedhet! Kérem a kemencét vagy a sütőt egy időben felmelegíteni a cserépedénnyel együtt! 

A termékhez jár a cserépedénnyel kapcsolatos használati utasítás is.

A káposztafőző cserépedény egyedi kézzel készül, így a virágmintában eltérés előfordulhat!

Termékeink élelmiszer elkészítéséhez engedélyezett anyagból készülnek.

Filterezett fazekas agyad kézi korongozással, elektromos kemencében történő égetés révén nyert termék.

Használata:

Az edényt használat előtt vízzel öblítjük, egy órás áztatás mázas, nem mázas  esetben is csak jótékony hatással lehet.

Sütőben való főzésre alkalmas. Nyílt lángon való használat esetén védjük az edényt fém vagy kerámia alátéttel.

Tisztítás, tárolás:
Mosogatószer mentes meleg vízzel történik, melyet szárítás követ. Szellős helyen,fedetlenül tároljuk.

KONYHAI FORTÉLYOK, HÁZTARTÁSI ÖTLETEK, JÓ TUDNI...


A cserépedény sütőtálban az ételeket külön zsiradék hozzáadása nélkül párolhatjuk, főzhetjük-süthetjük meg. A vízben megáztatott cserép pórusaiból a hő hatására kiáramló gőz puhítja meg a belerakott nyersanyagot. A cserépedényben készült ételek íze a lehető legjobb, hiszen a hosszú párolási-sütési folyamat alatt bőven van idő arra, hogy jól összeérjenek a különféle ízű nyersanyagok. A tál tetejét ezért nem szabad nyitogatni, nehogy a gőz idő előtt (tehát az étel puhulása előtt) elillanjon.
Hogyan használjuk a cserépedényt? Kizárólag sütőben. Nyílt lángra vagy főzőlapra tenni nem szabad. * Használat előtt mindig áztassuk be, majd a recept szerint rakjuk bele az alapanyagokat. * Csak hideg sütőbe szabad betenni, különben elpattanhat. Fokozatosan kapcsoljunk feljebb, a kellő hőmérsékletig, hogy az edény ne egyszerre melegedjen fel. * Az általános sütési hőmérséklet 200-220 °C fok, ami a gázsütő 4-5-ös fokozatának felel meg. * Lefedéshez ne használjunk alufóliát, a tál teteje tökéletesen megfelel, nem záródik szorosan, hogy a fölösleges gőz el tudjon távozni. * Ha azt szeretnénk, hogy az étel teteje szépen megpiruljon, a sütés befejezése előtt 15-20 perccel vegyük le a fedelét. * Főzés vagy párolás közben soha ne hideg vagy forró vizet öntsünk a tálba, mindig csak langyosat. * A sütőből kivett forró edényt ne tegyük hideg kőre vagy alátétre, mert szétpattanhat. * Használat után forró vízzel mossuk ki, ha szükséges, használhatunk egy kis mosogatószert, de utána alaposan öblítsük ki. Súrolószert ne használjunk a tisztításához, mert eltömíti a pórusait, inkább dörzsi szivaccsal vagy kefével mossuk tisztára.
 

mindegyikéhez.
 

HOGYAN TISZTÍTSUK A CSERÉPEDÉNYT?


1. Főzés után hagyjuk a cserépedényt kihűlni, majd néhány percre áztassuk meleg vízbe. 2. Szórjunk rá egy evőkanál sót. A cserépedény pórusaiba ugyanis a mosogatószerek beivódnak, majd ezt az ízt főzéskor átadják az ételeknek. 3. Az edényt keféljük át erős szálú kefével, hogy az esetleges ételmaradékokat eltávolítsuk. 4. Langyos vízzel öblítsük ki alaposan, majd hagyjuk teljesen megszáradni. Száradás közben szájával lefelé fordítsuk, hogy még véletlenül se deformálódjon. 5. Ajánlatos legalább két cserépedényt tartanunk, hogy a hal- és az egyéb húsételeket másikban készíthessük el, nehogy átvegyék egymás ízét. Ha erre még sincs lehetőségünk, negyedliterenként tegyünk három evőkanál szódabikarbónát a vízbe, és áztassuk benne 15 percig a tálat.
 

HOGYAN KELL HASZNÁLNI A CSERÉPEDÉNYT, HOGY NE REPEDJEN SZÉT?


Egyik tanács: minden használat előtt áztassuk be hideg vízbe, az alját és a tetejét is! A legcélszerűbb, ha a kitisztított mosogató medencébe vizet öntünk, belemerítjük a cserépedény mindkét részét, és legalább háromnegyed óráig benne hagyjuk. Azalatt a cserép pórusai beszívják a megfelelő mennyiségű vizet. Ezután a tálat vegyük ki a vízből és csöpögtessük le! Ezt a műveletet minden használat előtt meg kell ismételni, de később már elég fél óra is. A másik tanács: a megtöltött tálat mindig hideg sütőbe tegyük! Ezután szabad begyújtani! 15 percig csak takaréklángon süssünk, később egy kicsivel erősebbre állíthatjuk a hőfokot. Újabb 15 perc után már közepes erősségen süthetünk. Magasabb fokot (lehetőleg) ne használjunk!
 

utolsó tíz percében vegyük le.
A párolás lényege: A cserépedények a következőképpen működnek: a laza, porózus szerkezetű agyag pórusai a megnedvesítés, illetve beáztatás közben jelentős mennyiségű vizet vesznek fel. A felmelegedés közben lassacskán gőzréteg képződik - méghozzá nemcsak a sütőben, hanem az edény körül és annak belsejében is. A párolódó ételt valóságos gőzsipka veszi körül, így nem lesz túl száraz, és nem is ég oda, hiszen saját levében fő. A kis rés a római tál két része között szabályozza a nyomást, és lehetővé teszi, hogy a fölösleges gőz eltávozzon.
 

AMIT A CSERÉPTÁL HASZNÁLATÁRÓL JÓ TUDNI


* A cseréptálat használat előtt legalább fél órára be kell áztatni hideg vízbe (a fedelét is!) úgy, hogy a víz egészen ellepje, és behatolhasson nyitott pórusaiba. A meleg sütőben a víz majd lassan gőzzé alakul át, és megakadályozza, hogy a tálban lévő étel kiszáradjon vagy megégjen.

* A tálat mindig hideg sütőbe, az alsó vagy a középső bordamagasságra állított rácsra helyezzük. és az előírt hőmérsékletre felmelegítjük (ne használjuk a légkeveréses programot, mert kiszárítja a tálat!).

* A sütőből "érkező" tál hihetetlenül forró, ezért vastag konyhai kesztyűvel fogjuk meg. Tanácsos vágódeszkára vagy többszörösen összehajtogatott konyharuhára helyezni, mert hideg felületen azonnal elreped. Ugyanebből az okból hideg folyadékot sem szabad a forró tálba önteni.

* Ha a tálban lepirult-odakapott az étel, néhány órára áztassuk be langyos vízbe, azután mosogatószer nélkül, forró vízzel, erre a célra használt kefével mossuk el - vigyázat, pórusai magukba szívják a mosogatószert, majd visszajuttatják az ételbe.

* Használhatjuk mikrohullámú sütőben is, szép barnára sül benne az étel, de ez esetben nem szabad előre beáztatni a tálat, mert "szétrobban".

Átlagos értékelés: (36)
Cikkszám: RMN350695
Várható szállítás akár: 2024. november 18.
Elérhetőség: Raktáron
KISZÁLLÍTÁSI IDŐ
ÉS KÖLTSÉG

Express szállítás 1-2 munkanap

2999 Ft

GLS futárszolgálat 1-3 munkanap

1890 Ft

MPL futárszolgálat 1-3 munkanap

1290 Ft

Pick Pack Pont 2-5 munkanap

1990 Ft

Foxpost cs.automata 1-5 munkanap

990 Ft

Leírás

Mázas cserépedény

Kívül-belül mázas cserépedény.

1.osztályú termék.

Térfogata: 8 liter

Magassága fedővel 25.4 cm/ Edény magassága 21 cm.

Szélessége fülekkel 31.7 cm / Edény átmérője 25.6cm.

A termék hirtelen hőingadozás hatásár megrepedhet! Kérem a kemencét vagy a sütőt egy időben felmelegíteni a cserépedénnyel együtt! 

A termékhez jár a cserépedénnyel kapcsolatos használati utasítás is.

A káposztafőző cserépedény egyedi kézzel készül, így a virágmintában eltérés előfordulhat!

Termékeink élelmiszer elkészítéséhez engedélyezett anyagból készülnek.

Filterezett fazekas agyad kézi korongozással, elektromos kemencében történő égetés révén nyert termék.

Használata:

Az edényt használat előtt vízzel öblítjük, egy órás áztatás mázas, nem mázas  esetben is csak jótékony hatással lehet.

Sütőben való főzésre alkalmas. Nyílt lángon való használat esetén védjük az edényt fém vagy kerámia alátéttel.

Tisztítás, tárolás:
Mosogatószer mentes meleg vízzel történik, melyet szárítás követ. Szellős helyen,fedetlenül tároljuk.

KONYHAI FORTÉLYOK, HÁZTARTÁSI ÖTLETEK, JÓ TUDNI...


A cserépedény sütőtálban az ételeket külön zsiradék hozzáadása nélkül párolhatjuk, főzhetjük-süthetjük meg. A vízben megáztatott cserép pórusaiból a hő hatására kiáramló gőz puhítja meg a belerakott nyersanyagot. A cserépedényben készült ételek íze a lehető legjobb, hiszen a hosszú párolási-sütési folyamat alatt bőven van idő arra, hogy jól összeérjenek a különféle ízű nyersanyagok. A tál tetejét ezért nem szabad nyitogatni, nehogy a gőz idő előtt (tehát az étel puhulása előtt) elillanjon.
Hogyan használjuk a cserépedényt? Kizárólag sütőben. Nyílt lángra vagy főzőlapra tenni nem szabad. * Használat előtt mindig áztassuk be, majd a recept szerint rakjuk bele az alapanyagokat. * Csak hideg sütőbe szabad betenni, különben elpattanhat. Fokozatosan kapcsoljunk feljebb, a kellő hőmérsékletig, hogy az edény ne egyszerre melegedjen fel. * Az általános sütési hőmérséklet 200-220 °C fok, ami a gázsütő 4-5-ös fokozatának felel meg. * Lefedéshez ne használjunk alufóliát, a tál teteje tökéletesen megfelel, nem záródik szorosan, hogy a fölösleges gőz el tudjon távozni. * Ha azt szeretnénk, hogy az étel teteje szépen megpiruljon, a sütés befejezése előtt 15-20 perccel vegyük le a fedelét. * Főzés vagy párolás közben soha ne hideg vagy forró vizet öntsünk a tálba, mindig csak langyosat. * A sütőből kivett forró edényt ne tegyük hideg kőre vagy alátétre, mert szétpattanhat. * Használat után forró vízzel mossuk ki, ha szükséges, használhatunk egy kis mosogatószert, de utána alaposan öblítsük ki. Súrolószert ne használjunk a tisztításához, mert eltömíti a pórusait, inkább dörzsi szivaccsal vagy kefével mossuk tisztára.
 

mindegyikéhez.
 

HOGYAN TISZTÍTSUK A CSERÉPEDÉNYT?


1. Főzés után hagyjuk a cserépedényt kihűlni, majd néhány percre áztassuk meleg vízbe. 2. Szórjunk rá egy evőkanál sót. A cserépedény pórusaiba ugyanis a mosogatószerek beivódnak, majd ezt az ízt főzéskor átadják az ételeknek. 3. Az edényt keféljük át erős szálú kefével, hogy az esetleges ételmaradékokat eltávolítsuk. 4. Langyos vízzel öblítsük ki alaposan, majd hagyjuk teljesen megszáradni. Száradás közben szájával lefelé fordítsuk, hogy még véletlenül se deformálódjon. 5. Ajánlatos legalább két cserépedényt tartanunk, hogy a hal- és az egyéb húsételeket másikban készíthessük el, nehogy átvegyék egymás ízét. Ha erre még sincs lehetőségünk, negyedliterenként tegyünk három evőkanál szódabikarbónát a vízbe, és áztassuk benne 15 percig a tálat.
 

HOGYAN KELL HASZNÁLNI A CSERÉPEDÉNYT, HOGY NE REPEDJEN SZÉT?


Egyik tanács: minden használat előtt áztassuk be hideg vízbe, az alját és a tetejét is! A legcélszerűbb, ha a kitisztított mosogató medencébe vizet öntünk, belemerítjük a cserépedény mindkét részét, és legalább háromnegyed óráig benne hagyjuk. Azalatt a cserép pórusai beszívják a megfelelő mennyiségű vizet. Ezután a tálat vegyük ki a vízből és csöpögtessük le! Ezt a műveletet minden használat előtt meg kell ismételni, de később már elég fél óra is. A másik tanács: a megtöltött tálat mindig hideg sütőbe tegyük! Ezután szabad begyújtani! 15 percig csak takaréklángon süssünk, később egy kicsivel erősebbre állíthatjuk a hőfokot. Újabb 15 perc után már közepes erősségen süthetünk. Magasabb fokot (lehetőleg) ne használjunk!
 

utolsó tíz percében vegyük le.
A párolás lényege: A cserépedények a következőképpen működnek: a laza, porózus szerkezetű agyag pórusai a megnedvesítés, illetve beáztatás közben jelentős mennyiségű vizet vesznek fel. A felmelegedés közben lassacskán gőzréteg képződik - méghozzá nemcsak a sütőben, hanem az edény körül és annak belsejében is. A párolódó ételt valóságos gőzsipka veszi körül, így nem lesz túl száraz, és nem is ég oda, hiszen saját levében fő. A kis rés a római tál két része között szabályozza a nyomást, és lehetővé teszi, hogy a fölösleges gőz eltávozzon.
 

AMIT A CSERÉPTÁL HASZNÁLATÁRÓL JÓ TUDNI


* A cseréptálat használat előtt legalább fél órára be kell áztatni hideg vízbe (a fedelét is!) úgy, hogy a víz egészen ellepje, és behatolhasson nyitott pórusaiba. A meleg sütőben a víz majd lassan gőzzé alakul át, és megakadályozza, hogy a tálban lévő étel kiszáradjon vagy megégjen.

* A tálat mindig hideg sütőbe, az alsó vagy a középső bordamagasságra állított rácsra helyezzük. és az előírt hőmérsékletre felmelegítjük (ne használjuk a légkeveréses programot, mert kiszárítja a tálat!).

* A sütőből "érkező" tál hihetetlenül forró, ezért vastag konyhai kesztyűvel fogjuk meg. Tanácsos vágódeszkára vagy többszörösen összehajtogatott konyharuhára helyezni, mert hideg felületen azonnal elreped. Ugyanebből az okból hideg folyadékot sem szabad a forró tálba önteni.

* Ha a tálban lepirult-odakapott az étel, néhány órára áztassuk be langyos vízbe, azután mosogatószer nélkül, forró vízzel, erre a célra használt kefével mossuk el - vigyázat, pórusai magukba szívják a mosogatószert, majd visszajuttatják az ételbe.

* Használhatjuk mikrohullámú sütőben is, szép barnára sül benne az étel, de ez esetben nem szabad előre beáztatni a tálat, mert "szétrobban".

Paraméterek

Főzőlapra alkalmas Indukciós főzőlapra nem alkalmas
Űrtartalom 5-10 liter
Sütőben használható Igen
Típus Cserépedény
Anyag Agyag
Bevonat Mázas
Színek Natúr

Vélemények

4.97
36 értékelés
(34)
(1)
(0)
(0)
(0)
Írd meg véleményedet!
2023. 10. 31.
Bár még nem főztem benne, de nagyon hamar megérkezett és valóban nagyon gondos volt a csomagolás. Gyönyörű termék.
2023. 10. 09.
2023. 08. 31.
Nagyon jó termék,jól becsomagolva!
2022. 12. 18.
Szuper termék.Nagyon jó benne főzni.
2022. 12. 09.
A termék és a kiszolgálás is szuper.
Ajánlani tudom mindenkinek.
2022. 09. 23.
Ajándékba vásároltuk, születésnapra, hétvégén fogjuk átadni.Nekem nagyon tetszik szuper ,gyors pontos szállítás.
2021. 12. 30.
Szuper!
2021. 12. 30.
Hibátlan állapotú termék, gyors és pontos kiszállítás.
2021. 12. 16.
Még nem próbáltam ki de nagyon szép és igényesen csomagolva kaptuk meg.
2021. 12. 16.
Gyors szálítás,alapos csomagolás.Nem próbáltam ki,mert ajándéknak szánom!Remélem tetszeni fog!
2021. 12. 09.
Csodálatos a káposztafőző cserépedény!
Tökéletesen készült el benne az étel.
Gyors szállítás, remek csomagolás, mindenkinek csak ajánlani tudom a terméket is, a webáruházat is! Köszönöm szépen!
2021. 09. 24.
Nagyon tetszik, még nem próbáltam ki. Gyors pontos szállítás, alapos csomagolás.
2021. 07. 10.
Gyors szállítás, alapos csomagolás, kíváló benne a húsleves. Nem bántam meg, sőt ajánlom mindenkinek!
2020. 12. 30.
Az edény nagyon szép, ízléses. Ajándékba vettük, az új tulajdonosok boldogok. A kiszállítás gyors és pontos volt (nagyon gondos csomagolás!)
2020. 12. 17.
Pontos szállítás, kiváló termék
2020. 12. 07.
Gyors szállítás,alapos csomagolás,kiváló termék.
Sóletet/ricsetet csináltunk benne először. Még meg kell szokni a hőfokbeállítást, és az időt, hogy mennyi ideig főzzünk benne, de a főpróba remek lett. Kíváncsi vagyok a karácsonyi töltött káposztára. Remek cucc!! :) Köszönjük.
2020. 11. 30.
Nagyon szeretem és gyakran használom a cserép edényeket. Ezt a káposzta főzőt ajándékba szánom, remélem, nagy örömmel fogadják. Át fogom még nézni az ajánlatukat, mert az árat is nagyon kedvezőnek tartom
2020. 09. 25.
Igazolt vásárlás
Nagyon szép!. Nem tartottam a szállítástól, mert olvastam, hogy profin csomagolnak.. Igazuk volt! Gyors szállítás, hihetetlen csomagolás...
Egy dobozban jött egy hatalmas öntött vas tepsivel, és öntött vas serpenyővel:)
2020. 07. 27.
Kiváló a termék, hétvégén töltött káposztát főztem benne. Nagyon fogjuk szeretni a használatát és a benne készítendő ételeket. A tanácsokat figyelembe véve és betartva hosszú ideig lesz a kedvencek egyike a cserépedény, amit Önöktől rendeltem. A szállítás korrekt, gyors, megbízható. Ismerőseimnek is javaslom a megrendelést az Önök termékeivel kapcsolatban és a szállítást a partnereikkel.
2020. 04. 07.
Gyors szállítás,alapos csomagolás,kiváló termék.
Az étel még sosem sikerült ilyen finomra,mint a cserépben.Nagyon jó vásárlás volt.Köszönöm
2020. 02. 19.
A csomagolás kifogástalan volt. Az edény sérülés nélkül érkezett. Még nem próbáltam ki.
2020. 01. 15.
2019. 12. 22.
2019. 10. 29.
Nagyon ízléses és praktikus
2019. 10. 21.
Nagyon jó az edény. Mi kemencében használjuk már évek óta és nagyon finom lesz benne minden.
2019. 01. 12.
Elkészítettem életem első húsombócos káposztáját!!Nagyon finom lett!A főzőedény nagyon esztétikus,mindenben megfelelt elvárásaimnak!Mindenkinek ajánlom!!!
2019. 01. 12.
Elkészítettem életem első húsombócos káposztával!Nagyon finom lett!A főzőedény nagyon esztétikus,mindenben megfelelt elvárásaimnak!
2018. 12. 25.
Gyors kiszállítás, szuper, kipróbáltuk nagyon finom lett a karácsonyi töltöttkáposzta.
Kitűnő ! Köszönöm és ajánlom mindenkinek :)))
2018. 12. 21.
Még nem lett kiprobálva, de szállítás gondos és gyors volt, sértetlenül érkezett meg, tetszik formája és bízunk benne, hogy a karácsonyi töltöttkáposzta nagyon jó lessz!!!
2018. 12. 21.
Még nem lett kiprobálva, de szállítás gondos és gyors volt, sértetlenül érkezett meg, tetszik formája és bízunk benne, hogy a karácsonyi töltöttkáposzta nagyon jó lessz!!!
2018. 12. 07.
Kiváló minőségű termék, precíz csomagolás, gyors kézbesítés.
2018. 12. 04.
Még nem lett kiprobálva, de tetszik formája és bízunk benne, hogy a karácsonyi töltöttkáposzta nagyon jó lessz!!! A szállítás gondos volt, sértetlenül érkezett meg.
2018. 05. 18.
Van cserépedényem,de azok sültekhez valók!ezt az edény leveshez,káposztához rendeltem.Szuper!Nagyon fini lett a kajcsi,és nagyon szuper volt a csomagolás,semmi sérülés!Köszönöm!
2017. 12. 29.
Én már tavaly is rendeltem Önöktől, és nagyon szuper, nagyon szeretem. Amit most rendeltem, az ajándék. Hát remélem, hogy sokszor fogják használni.
Nagyon gyorsan megkaptam a csomagot, és nagyon szépen, gondosan be volt csomagolva. Köszönöm szépen
2017. 12. 14.
Ajándék lessz még nem bontotuk ki ,de a termék sértetlenül gondosan becsomagolva érkezett és gyorasn. Reméljük , hogy sokat fogják használni :)))
2017. 12. 14.
Az edényt még nem próbáltuk ki, mert ajándék lesz, de a termék gondosan becsomagolva, sértetlenül és gyorsan megérkezett.
Reméljük, használat közben sem lesz vele probléma :)

Hasonló termékek

Bonyhádi zománcozott kacsasütő 42cm x 26cm

13.990 Ft 12.799 Ft
1.191 Ft 9%
Várható szállítás akár:
2024. november 18.
(33)

Rozsdamentes pizzalapát 30.5 cm

5.590 Ft 5.050 Ft
540 Ft 10%
Várható szállítás akár:
2024. november 18.
(18)

Zománcozott tepsi 42x37cm

8.890 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 18.
(25)

Hagyományos zománcos tepsi 39x31cm

4.790 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 18.
(6)

Rozsdamentes pizzalapát 25.5 cm

4.490 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 18.
(10)

Hagyományos zománcos tepsi 24x18cm

2.890 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 18.
(16)

Hagyományos zománcos tepsi 36x24cm

4.190 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 18.
(16)

Hagyományos zománcos tepsi 32x22cm

3.390 Ft
Várható szállítás akár:
2024. november 18.
(12)
Rendelés átvételi címünk!
Mikonyhánk Kft.
Telephely: 2213 Monorierdő,
Tölgyfa u. 80.
14 napos
pénzvisszafizetés!

Ha nem nyerte volna el
a tetszésed a termék