Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k (sütik) használatát. További információk

Galuska - Nokedliszaggatók

A galuska- és nokedliszaggatók nélkülözhetetlen eszközök a hagyományos magyar konyhában. Akár egy családi ebédhez készítesz ízletes nokedlit, akár új receptekkel kísérletezel, ezek az eszközök garantálják a tökéletes állagot és formát. De miért érdemes beruházni egy minőségi szaggatóba, és melyik típus a legjobb az igényeidhez?
Rendezés:

Fa nokedliszaggató lapát

(8)
390 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Fém szaggató lapát

(1)
660 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Nokedli szaggató + lapát

1.290 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Nokedliszaggató és pároló 0.8cm

(10)
1.790 Ft 1.599 Ft
191 Ft 11%
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Nokedliszaggató és Pároló 1.1cm

(10)
1.790 Ft 1.599 Ft
191 Ft 11%
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Nokedliszaggató fém lapáttal

1.790 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Rozsdamentes nyeles galuskaszaggató (10mm)

(1)
1.790 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Rozsdamentes nyeles galuska szaggató 1cm

(4)
1.790 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Rozsdamentes nyeles galuskaszaggató 19 cm(10mm)

(1)
1.890 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Rozsdamentes nyeles galuskaszaggató 18 cm

(8)
1.980 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Expressz galuskaszaggató 0.6cm

(2)
1.980 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Expressz galuskaszaggató 1cm

1.980 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Nokedliszaggató és Pároló 0.7cm

(20)
2.390 Ft 1.980 Ft
410 Ft 17%
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Nokedliszaggató fa lapáttal

(2)
1.990 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Nokedliszaggató + lapát

(4)
2.090 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Galuska szaggató+lapát

(1)
2.090 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Nokedliszaggató műanyag spatulával

2.190 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Rozsdamentes nokedliszaggató

(5)
2.980 Ft 2.699 Ft
281 Ft 9%
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Rozsdamentes nokedli szaggató

2.890 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Rozsdamentes galuska szaggató

(3)
2.980 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Nyeles nokedliszaggató 1.1 mm

(5)
3.190 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Nyeles nokedliszaggató 8 mm

(4)
3.190 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Red Culinaria Galuska szaggató 32 cm

(2)
3.690 Ft 3.290 Ft
400 Ft 11%
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

Rozsdamentes galuskaszaggató

(2)
5.590 Ft
Várható szállítás akár:
2025. január 31.

A galuska- és nokedliszaggatók szerepe a konyhában

A galuska- és nokedliszaggató a magyar konyha igazi titkos fegyvere – egy olyan kiegészítő, amit egyszer használva soha többé nem akarsz nélkülözni. 

Miért? 

Mert hihetetlenül meggyorsítja a galuska készítés folyamatát: nincs többé időigényes kanállal formázgatás, csak pár mozdulat, és máris a fazékban vannak a tökéletesen egyenletes darabok. Ráadásul a konyhád is tisztább marad – a szaggató pontosan a fazék felett dolgozik, így nem lesz minden csupa tészta. A legjobb rész? A galuskák gyönyörűen egyformák lesznek, így nem csak az ízük, hanem a látványuk is olyan, mintha egy profi séf keze alól kerültek volna ki. Ez a kis eszköz tényleg minden szakács legjobb barátja!

Hogyan válaszd ki a megfelelő galuska- és nokedliszaggatót?

1. Először is, az anyag

Ha tartós eszközt szeretnél, akkor a rozsdamentes acél a legjobb barátod – strapabíró és könnyen tisztítható. A műanyag verziók könnyűek és praktikusak, de nem bírják olyan sokáig, míg a szilikon modern és rugalmas, ráadásul kevésbé sérti meg az edényeidet.

2. Milyen gyakran használod? 

Ha csak néha-néha készítesz galuskát, egy kisebb, egyszerűbb szaggató is megteszi. De ha minden héten előkerül, akkor érdemes egy nyeles, masszív darabot választani, ami pontosan az edényedre illeszkedik és bírja a strapát. 

3. Ne feledkezz meg a lyukméretről sem! 

A nagyobb lyukú szaggatók sokoldalúbbak – többféle tésztához is ideálisak lehetnek. 

4. Lapátos vagy tartályos típust szeretnél. 

A tartályos kényelmesebb, mert egy helyre adagolhatod a tésztát, míg a lapátos szaggatóval gyorsabban dolgozhatsz és könnyebb a galuska méretét alakítani. A választás a te főzési szokásaidtól függ – de bármelyiket is választod, a galuskáid tuti tökéletesek lesznek!

A tökéletes nokedli – egyszerűen és gyorsan!

Szia! Készen állsz a világ legegyszerűbb, mégis legfinomabb köretére? A nokedli mindig megmentőnk, amikor egy jó pörkölthöz vagy paprikáshoz valami mennyei puhát és laktatót szeretnénk. Mutatom, hogy csináld, hogy még a nagyi is megdicsérjen! 

Hozzávalók:

• 3 tojás

• 300 g liszt

• 1 csipet só

• 100 ml víz (vagy amennyit felvesz)

• Egy lábas forrásban lévő, enyhén sós víz

Elkészítés:

1. Összeállítjuk a tésztát: Egy tálba üsd bele a tojásokat, add hozzá a sót, és keverd el. Szitáld bele a lisztet, majd fokozatosan add hozzá a vizet, míg egy sűrű, de könnyen keverhető masszát kapsz. (Tipp: Ha túl folyós, adj még lisztet, ha túl sűrű, egy kis víz jöhet még bele.)

2. Főzzük ki a nokedlit: A tésztát nokedliszaggatóval (vagy egy reszelővel, ha az van kéznél) nyomkodd bele a forrásban lévő vízbe. Amint a nokedlik felúsznak a víz tetejére, készen is vannak! Ez kb. 1-2 perc.

3. Leszűrjük és tálaljuk: Szűrd le, locsold meg egy kis olajjal, hogy ne ragadjanak össze, és kész is vagy! Már csak egy jó szaftos pörkölt kell mellé, és indulhat a lakoma.

Pro tipp: Egy kis tejfölt vagy pirított hagymát dobj rá a végén, ha extra kényeztetésre vágysz