Fatálak
Tálalás fatálakkal
Az egyik legősibb konyhai eszközalapanyag a fa. Az évszázadok során folyamatosan finomodott a fa konyhai eszközök elkészítése, ezért napjainkban is ugyanolyan jó szolgálatot tesz a konyhában, mint a fém, a műanyag, az alumínium, a kerámia vagy a porcelán. A fa konyhai eszközök mindemellett rendkívül esztétikusak is, azonban ahhoz, hogy hosszú éveken át megőrizzék jó állapotukat, ápolásukról sem szabad megfeledkezni.
A fatálak esetében problémát jelenthet a tálalás: zsiradékos, szaftos ételeknél érdemes odafigyelni, hogy felszolgálás előtt jól csöpögtessük le a húsokat, köreteket. Tanácsos az elkészült ételek alá műanyag fóliát vagy alufóliát is helyezni (a szebb tálalás érdekében ezekre praktikus egy-egy szalvétát tenni), így nem érintkezik közvetlenül a fatálakkal. Amennyiben természetesebb felszolgálásra vágyik, akkor a fóliák lecserélhetők akár saláta- vagy káposztalevelekre is.
Ha Ön is szeretné hosszú ideig megőrizni a fatálak szépségét, ezekkel a módszerekkel garantáltan meghosszabbíthatja élettartamukat. Nézzen körül nálunk, és bővítse repertoárját kiváló fa konyhai eszközökkel!
Füles tálalófatál 3 részes
2024. november 25.
Fatányér szett 6 darabos (23 cm x 17 cm)
2024. november 25.
Nyeles fatálkészlet 7 részes
2024. november 25.