Leírás
Agyag virágmintás római tál 4 literes
Anyaga: agyag (nem mázas)
Mérete: Alsó sütőtál:
hossza 34 cm
szélesség 25.5 magasság 9 cm
Fedő:
hossza 37.5
szélesség 35.8
magasság 6.5 cm
Űrtartalom: együttesen 4 liter
Súlya: 3700 g
Tisztítása: bő meleg vízbe áztassa be, majd távolítsa el a szennyeződést szivaccsal vagy kefével. Törölje szárazra, majd 24 órán át hagyja kiszáradni. Mosogatógépben nem mosható!
Használata: az edényt első alkalommal 30 percig, további sütés alkalmával 15-60 percig hideg vízben áztassa. Az edényt mindig hideg sütőbe, rácsra tegye, és fokozatosan melegítse a kívánt sütési hőmérsékletre. A forró edényt ne hűtse hirtelen, fa deszkára, hőálló alátétre vagy száraz ruhára helyezze!
Az edény sütőben való használatra alkalmas. Nyílt lángon nem használható!
- Kenyérsütés előtt kenje meg a fazékba vajjal vagy kókuszolajjal, és szórja meg zsemlemorzsával vagy liszttel, hogy a megsült cipót könnyedén kivehesse
- Az edényt nem szabad közvetlenül a gázra vagy az elektromos főzőlapra helyezni.
- A római edényt nem szabad hirtelen hőmérsékletváltozásnak kitenni.
- Ne öntsön hideg folyadékot forró fazékba.
- A római edényekben ajánlott maximális sütési hőmérséklet 200°C.
- Az edényt gáz- és elektromos sütőkben való használatra tervezték.
Mosás és tisztítás:
Használat után az edényt többször áztassuk be meleg vízbe, majd mossuk el szivaccsal vagy puha kefével. A nehezebb szennyeződéseket szódabikarbónával le lehet mosni. Az edényt időnként érdemes ecetes vízben felforralni, hogy semlegesítsük a szagokat. Az edényt nem szabad mosogatógépben mosni.
Mosás után az edényt hagyjuk teljesen megszáradni, és lehetőleg szellős helyen tároljuk.
Paraméterek
Méret | 30-40 cm |
Űrtartalom | 3-5 liter |
Sütőben használható | Igen |
Anyag | Agyag |
Színek | Barna / bézs |
Típus | Kenyérsütő |