Burgonyahámozó, sültkrumpli vágó, burgonyatörő: pár példa azokra az eszközökre, amelyek segítségedre lesznek ennek a csodás zöldségnek az elkészítésében.
A krumpli a legegyszerűbb, legtöbbet használt zöldségek közé tartozik. Sajnos nem becsüljük meg eléggé, pedig egy rendkívül sokoldalú alapanyagról van szó, ami annyiféleképpen készíthető el, hogy biztosan mindenki talál a kedvére való krumplis ételt. Készíthetünk belőle köretet, főételt, aprósüteményt, süthetjük, főzhetjük, kijavíthatjuk vele az elsózott ételt, sőt, még gyomorrontás esetén is nagy hasznát vehetjük. A krumpli ráadásul nagyon sokáig eltartható, akár hűtés nélkül is.
A feldolgozása egyáltalán nem bonyolult, főleg a megfelelő eszközök használatával. Az újburgonyát még hámozni sem kell, hiszen annak a vékony héja nagyon finom és igazán különlegessé teszi az ételt. Ha már régebbi zöldséggel dolgozol, akkor pedig egy burgonyahámozóval seperc alatt megszabadíthatod a héjától. Pucolás után mindig jól mosd meg, majd darabolhatod is a kívánt formára: ehhez használhatsz sültkrumpli vágót, burgonya spirálozót, burgonyafúrót. Ha pogácsához vagy kenyér tészta lazításához használnád az előzetesen megfőzött burgonyát, akkor a krumplinyomó lesz a segítségedre, míg a krumplipüréhez a burgonyatörő a praktikus eszköz. A zöldséget ízesítsd kedved szerint, akár csak sóval, akár zöldfűszerekkel, mivel magában viszonylag semleges ízű, szinte minden jól áll neki. A krumplisütő edény remek választás, ha hasábburgonyát készítesz, de persze a krumplipüréhez is használhatod. Ha egy kis rágcsálnivalót készítenél, akkor a hasábburgonya vágó és a sültkrumpli szervírozó lesz az ideális választás.
Amennyiben Te is szívesen készítesz burgonyás ételeket, akár köretként, akár főételként, érdemes hozzánk fordulnod, nálunk mindent megtalálsz, ami a zöldség feldolgozásához és elkészítéséhez szükséges! Tekintsd meg termékkínálatunkat és keresd bizalommal munkatársainkat, ha kérdésed merült fel! A megadott elérhetőségeink bármelyikén szívesen állnak rendelkezésedre.