Barion Pixel

Mázas cserépedény 4 literes

8.490 Ft (6.685 Ft + ÁFA)
Utánvétel 3000 Ft feletti vásárlási kosárértéktől!

Megbízható magyar bolt!
Gyors kiszállítás, hatalmas raktárkészlet.

Gyakran ismételt kérdések
IDE kattintva.
Menny.:db

Káposztafőző cserépedény

Kívül belül mázas!

1.osztályú termék.

Méretei:

Űrtartalma:4 liter

Termékeink élelmiszer elkészítéséhez engedélyezett anyagból készülnek.

Filterezett fazekas agyad kézi korongozással, elektromos kemencében történő égetés révén nyert termék.

A káposztafőző cserépedény egyedi kézzel készül, így a virágmintában minimális eltérés előfordulhat!

Használata:

Az edényt használat előtt vízzel öblítjük, egy órás áztatás mázas, nem mázas  esetben is csak jótékony hatással lehet.

Sütőben való főzésre alkalmas. Nyílt lángon való használat esetén védjük az edényt fém vagy kerámia alátéttel.

Tisztítás, tárolás:
Mosogatószer mentes meleg vízzel történik,melyet szárítás követ. Szellős helyen,fedetlenül tároljuk.

KONYHAI FORTÉLYOK, HÁZTARTÁSI ÖTLETEK, JÓ TUDNI...

A cserépedény sütőtálban az ételeket külön zsiradék hozzáadása nélkül párolhatjuk, főzhetjük-süthetjük meg. A vízben megáztatott cserép pórusaiból a hő hatására kiáramló gőz puhítja meg a belerakott nyersanyagot. A cserépedényben készült ételek íze a lehető legjobb, hiszen a hosszú párolási-sütési folyamat alatt bőven van idő arra, hogy jól összeérjenek a különféle ízű nyersanyagok. A tál tetejét ezért nem szabad nyitogatni, nehogy a gőz idő előtt (tehát az étel puhulása előtt) elillanjon.
Hogyan használjuk a cserépedényt? Kizárólag sütőben. Nyílt lángra vagy főzőlapra tenni nem szabad. * Használat előtt mindig áztassuk be, majd a recept szerint rakjuk bele az alapanyagokat. * Csak hideg sütőbe szabad betenni, különben elpattanhat. Fokozatosan kapcsoljunk feljebb, a kellő hőmérsékletig, hogy az edény ne egyszerre melegedjen fel. * Az általános sütési hőmérséklet 200-220 °C fok, ami a gázsütő 4-5-ös fokozatának felel meg. * Lefedéshez ne használjunk alufóliát, a tál teteje tökéletesen megfelel, nem záródik szorosan, hogy a fölösleges gőz el tudjon távozni. * Ha azt szeretnénk, hogy az étel teteje szépen megpiruljon, a sütés befejezése előtt 15-20 perccel vegyük le a fedelét. * Főzés vagy párolás közben soha ne hideg vagy forró vizet öntsünk a tálba, mindig csak langyosat. * A sütőből kivett forró edényt ne tegyük hideg kőre vagy alátétre, mert szétpattanhat. * Használat után forró vízzel mossuk ki, ha szükséges, használhatunk egy kis mosogatószert, de utána alaposan öblítsük ki. Súrolószert ne használjunk a tisztításához, mert eltömíti a pórusait, inkább dörzsi szivaccsal vagy kefével mossuk tisztára.

mindegyikéhez.

HOGYAN TISZTÍTSUK A CSERÉPEDÉNYT?

1. Főzés után hagyjuk a cserépedényt kihűlni, majd néhány percre áztassuk meleg vízbe. 2. Szórjunk rá egy evőkanál sót. A cserépedény pórusaiba ugyanis a mosogatószerek beivódnak, majd ezt az ízt főzéskor átadják az ételeknek. 3. Az edényt keféljük át erős szálú kefével, hogy az esetleges ételmaradékokat eltávolítsuk. 4. Langyos vízzel öblítsük ki alaposan, majd hagyjuk teljesen megszáradni. Száradás közben szájával lefelé fordítsuk, hogy még véletlenül se deformálódjon. 5. Ajánlatos legalább két cserépedényt tartanunk, hogy a hal- és az egyéb húsételeket másikban készíthessük el, nehogy átvegyék egymás ízét. Ha erre még sincs lehetőségünk, negyedliterenként tegyünk három evőkanál szódabikarbónát a vízbe, és áztassuk benne 15 percig a tálat.

HOGYAN KELL HASZNÁLNI A CSERÉPEDÉNYT, HOGY NE REPEDJEN SZÉT?

Egyik tanács: minden használat előtt áztassuk be hideg vízbe, az alját és a tetejét is! A legcélszerűbb, ha a kitisztított mosogató medencébe vizet öntünk, belemerítjük a cserépedény mindkét részét, és legalább háromnegyed óráig benne hagyjuk. Azalatt a cserép pórusai beszívják a megfelelő mennyiségű vizet. Ezután a tálat vegyük ki a vízből és csöpögtessük le! Ezt a műveletet minden használat előtt meg kell ismételni, de később már elég fél óra is. A másik tanács: a megtöltött tálat mindig hideg sütőbe tegyük! Ezután szabad begyújtani! 15 percig csak takaréklángon süssünk, később egy kicsivel erősebbre állíthatjuk a hőfokot. Újabb 15 perc után már közepes erősségen süthetünk. Magasabb fokot (lehetőleg) ne használjunk!

utolsó tíz percében vegyük le.
A párolás lényege: A cserépedények a következőképpen működnek: a laza, porózus szerkezetű agyag pórusai a megnedvesítés, illetve beáztatás közben jelentős mennyiségű vizet vesznek fel. A felmelegedés közben lassacskán gőzréteg képződik - méghozzá nemcsak a sütőben, hanem az edény körül és annak belsejében is. A párolódó ételt valóságos gőzsipka veszi körül, így nem lesz túl száraz, és nem is ég oda, hiszen saját levében fő. A kis rés a római tál két része között szabályozza a nyomást, és lehetővé teszi, hogy a fölösleges gőz eltávozzon.

AMIT A CSERÉPTÁL HASZNÁLATÁRÓL JÓ TUDNI

* A cseréptálat használat előtt legalább fél órára be kell áztatni hideg vízbe (a fedelét is!) úgy, hogy a víz egészen ellepje, és behatolhasson nyitott pórusaiba. A meleg sütőben a víz majd lassan gőzzé alakul át, és megakadályozza, hogy a tálban lévő étel kiszáradjon vagy megégjen.

* A tálat mindig hideg sütőbe, az alsó vagy a középső bordamagasságra állított rácsra helyezzük. és az előírt hőmérsékletre felmelegítjük (ne használjuk a légkeveréses programot, mert kiszárítja a tálat!).

* A sütőből "érkező" tál hihetetlenül forró, ezért vastag konyhai kesztyűvel fogjuk meg. Tanácsos vágódeszkára vagy többszörösen összehajtogatott konyharuhára helyezni, mert hideg felületen azonnal elreped. Ugyanebből az okból hideg folyadékot sem szabad a forró tálba önteni.

* Ha a tálban lepirult-odakapott az étel, néhány órára áztassuk be langyos vízbe, azután mosogatószer nélkül, forró vízzel, erre a célra használt kefével mossuk el - vigyázat, pórusai magukba szívják a mosogatószert, majd visszajuttatják az ételbe.

* Használhatjuk mikrohullámú sütőben is, szép barnára sül benne az étel, de ez esetben nem szabad előre beáztatni a tálat, mert "szétrobban".

Átlagos értékelés: (7)
Cikkszám: VIRÁGOS424709
Várható szállítás akár: 2024. szeptember 18.
Elérhetőség: Raktáron
KISZÁLLÍTÁSI IDŐ
ÉS KÖLTSÉG

Express szállítás 1-2 munkanap

2999Ft

GLS futárszolgálat 1-3 munkanap

1690Ft

MPL futárszolgálat 1-3 munkanap

1290Ft

Pick Pack Pont 2-5 munkanap

990Ft

Foxpost cs.automata 1-5 munkanap

990Ft

Leírás

Káposztafőző cserépedény

Kívül belül mázas!

1.osztályú termék.

Méretei:

Űrtartalma:4 liter

Termékeink élelmiszer elkészítéséhez engedélyezett anyagból készülnek.

Filterezett fazekas agyad kézi korongozással, elektromos kemencében történő égetés révén nyert termék.

A káposztafőző cserépedény egyedi kézzel készül, így a virágmintában minimális eltérés előfordulhat!

Használata:

Az edényt használat előtt vízzel öblítjük, egy órás áztatás mázas, nem mázas  esetben is csak jótékony hatással lehet.

Sütőben való főzésre alkalmas. Nyílt lángon való használat esetén védjük az edényt fém vagy kerámia alátéttel.

Tisztítás, tárolás:
Mosogatószer mentes meleg vízzel történik,melyet szárítás követ. Szellős helyen,fedetlenül tároljuk.

KONYHAI FORTÉLYOK, HÁZTARTÁSI ÖTLETEK, JÓ TUDNI...

A cserépedény sütőtálban az ételeket külön zsiradék hozzáadása nélkül párolhatjuk, főzhetjük-süthetjük meg. A vízben megáztatott cserép pórusaiból a hő hatására kiáramló gőz puhítja meg a belerakott nyersanyagot. A cserépedényben készült ételek íze a lehető legjobb, hiszen a hosszú párolási-sütési folyamat alatt bőven van idő arra, hogy jól összeérjenek a különféle ízű nyersanyagok. A tál tetejét ezért nem szabad nyitogatni, nehogy a gőz idő előtt (tehát az étel puhulása előtt) elillanjon.
Hogyan használjuk a cserépedényt? Kizárólag sütőben. Nyílt lángra vagy főzőlapra tenni nem szabad. * Használat előtt mindig áztassuk be, majd a recept szerint rakjuk bele az alapanyagokat. * Csak hideg sütőbe szabad betenni, különben elpattanhat. Fokozatosan kapcsoljunk feljebb, a kellő hőmérsékletig, hogy az edény ne egyszerre melegedjen fel. * Az általános sütési hőmérséklet 200-220 °C fok, ami a gázsütő 4-5-ös fokozatának felel meg. * Lefedéshez ne használjunk alufóliát, a tál teteje tökéletesen megfelel, nem záródik szorosan, hogy a fölösleges gőz el tudjon távozni. * Ha azt szeretnénk, hogy az étel teteje szépen megpiruljon, a sütés befejezése előtt 15-20 perccel vegyük le a fedelét. * Főzés vagy párolás közben soha ne hideg vagy forró vizet öntsünk a tálba, mindig csak langyosat. * A sütőből kivett forró edényt ne tegyük hideg kőre vagy alátétre, mert szétpattanhat. * Használat után forró vízzel mossuk ki, ha szükséges, használhatunk egy kis mosogatószert, de utána alaposan öblítsük ki. Súrolószert ne használjunk a tisztításához, mert eltömíti a pórusait, inkább dörzsi szivaccsal vagy kefével mossuk tisztára.

mindegyikéhez.

HOGYAN TISZTÍTSUK A CSERÉPEDÉNYT?

1. Főzés után hagyjuk a cserépedényt kihűlni, majd néhány percre áztassuk meleg vízbe. 2. Szórjunk rá egy evőkanál sót. A cserépedény pórusaiba ugyanis a mosogatószerek beivódnak, majd ezt az ízt főzéskor átadják az ételeknek. 3. Az edényt keféljük át erős szálú kefével, hogy az esetleges ételmaradékokat eltávolítsuk. 4. Langyos vízzel öblítsük ki alaposan, majd hagyjuk teljesen megszáradni. Száradás közben szájával lefelé fordítsuk, hogy még véletlenül se deformálódjon. 5. Ajánlatos legalább két cserépedényt tartanunk, hogy a hal- és az egyéb húsételeket másikban készíthessük el, nehogy átvegyék egymás ízét. Ha erre még sincs lehetőségünk, negyedliterenként tegyünk három evőkanál szódabikarbónát a vízbe, és áztassuk benne 15 percig a tálat.

HOGYAN KELL HASZNÁLNI A CSERÉPEDÉNYT, HOGY NE REPEDJEN SZÉT?

Egyik tanács: minden használat előtt áztassuk be hideg vízbe, az alját és a tetejét is! A legcélszerűbb, ha a kitisztított mosogató medencébe vizet öntünk, belemerítjük a cserépedény mindkét részét, és legalább háromnegyed óráig benne hagyjuk. Azalatt a cserép pórusai beszívják a megfelelő mennyiségű vizet. Ezután a tálat vegyük ki a vízből és csöpögtessük le! Ezt a műveletet minden használat előtt meg kell ismételni, de később már elég fél óra is. A másik tanács: a megtöltött tálat mindig hideg sütőbe tegyük! Ezután szabad begyújtani! 15 percig csak takaréklángon süssünk, később egy kicsivel erősebbre állíthatjuk a hőfokot. Újabb 15 perc után már közepes erősségen süthetünk. Magasabb fokot (lehetőleg) ne használjunk!

utolsó tíz percében vegyük le.
A párolás lényege: A cserépedények a következőképpen működnek: a laza, porózus szerkezetű agyag pórusai a megnedvesítés, illetve beáztatás közben jelentős mennyiségű vizet vesznek fel. A felmelegedés közben lassacskán gőzréteg képződik - méghozzá nemcsak a sütőben, hanem az edény körül és annak belsejében is. A párolódó ételt valóságos gőzsipka veszi körül, így nem lesz túl száraz, és nem is ég oda, hiszen saját levében fő. A kis rés a római tál két része között szabályozza a nyomást, és lehetővé teszi, hogy a fölösleges gőz eltávozzon.

AMIT A CSERÉPTÁL HASZNÁLATÁRÓL JÓ TUDNI

* A cseréptálat használat előtt legalább fél órára be kell áztatni hideg vízbe (a fedelét is!) úgy, hogy a víz egészen ellepje, és behatolhasson nyitott pórusaiba. A meleg sütőben a víz majd lassan gőzzé alakul át, és megakadályozza, hogy a tálban lévő étel kiszáradjon vagy megégjen.

* A tálat mindig hideg sütőbe, az alsó vagy a középső bordamagasságra állított rácsra helyezzük. és az előírt hőmérsékletre felmelegítjük (ne használjuk a légkeveréses programot, mert kiszárítja a tálat!).

* A sütőből "érkező" tál hihetetlenül forró, ezért vastag konyhai kesztyűvel fogjuk meg. Tanácsos vágódeszkára vagy többszörösen összehajtogatott konyharuhára helyezni, mert hideg felületen azonnal elreped. Ugyanebből az okból hideg folyadékot sem szabad a forró tálba önteni.

* Ha a tálban lepirult-odakapott az étel, néhány órára áztassuk be langyos vízbe, azután mosogatószer nélkül, forró vízzel, erre a célra használt kefével mossuk el - vigyázat, pórusai magukba szívják a mosogatószert, majd visszajuttatják az ételbe.

* Használhatjuk mikrohullámú sütőben is, szép barnára sül benne az étel, de ez esetben nem szabad előre beáztatni a tálat, mert "szétrobban".

Paraméterek

Főzőlapra alkalmas Indukciós főzőlapra nem alkalmas
Űrtartalom 3-5 liter
Sütőben használható Igen
Típus Cserépedény
Anyag Agyag
Bevonat Mázas
Színek Natúr

Vélemények

5.00
7 értékelés
(7)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írd meg véleményedet!
2023. 12. 21.
2021. 12. 10.
2021. 11. 29.
Nagyon gondosan volt csomagolva.Nagyon szép a termék. Köszönöm!
2021. 11. 05.
A termék hamar megérkezett, sajnos sérülten. Az azonnali reklamálásomra új terméket küldtek. A reklamáció intézése rugalmasan történt. Elégedett vagyok a termékkel, ajándéknak vásároltam, remélem a megajándékozott is örülni fog neki. Nekem már van cserépedényem, szívesen használom bizonyos ételek elkészítéséhez.
2021. 09. 02.
Hamar megérkezett, épségben, gondosan bebugyolálva. Isteni finom ételeket lehet benne főzni.
2021. 04. 01.
Szuper és hamar is megérkezett
2021. 01. 24.
Kiváló minőségű hasznos termék,biztos vagyok benne,hogy sokáig fogom megelégedéssel használni.

Hasonló termékek

Rozsdamentes tálalóbogrács 700 ml (sík talpú)

2.390 Ft
Várható szállítás akár:
2024. szeptember 18.
(7)

Gulyástál-leveses csésze 800 ml (2.osztyályú)

1.980 Ft 1.789 Ft
191 Ft 10%
Várható szállítás akár:
2024. szeptember 18.
(4)

Bonyhádi asztalibogrács 750 ml

3.990 Ft
Várható szállítás akár:
2024. szeptember 18.
(7)

Hőálló levesestál 4 liter

5.790 Ft
Várható szállítás akár:
2024. szeptember 18.
(11)

Zománcos tálalóbogrács 900 ml

2.690 Ft
Várható szállítás akár:
2024. szeptember 18.

Gulyástál-leveses csésze 1200 ml (2.osztyályú)

2.390 Ft 2.090 Ft
300 Ft 13%
Várható szállítás akár:
2024. szeptember 18.
(5)

Stócolható tál 350 ml (11.5cm)

1.190 Ft
Várható szállítás akár:
2024. szeptember 18.
(3)

Rozsdamentes asztali bogrács készlet

3.890 Ft
Várható szállítás akár:
2024. szeptember 18.
(5)
Rendelés átvételi címünk!
Mikonyhánk Kft.
Telephely: 2213 Monorierdő,
Tölgyfa u. 80.
14 napos
pénzvisszafizetés!

Ha nem nyerte volna el
a tetszésed a termék